Glasskaféet byter ägare

Glasskaféet utmed Fågelbacksgatan 6 återuppstår i helt ny regim. Och det blir en rejäl satsning på både glassförsäljning i samarbete med Lilla Glassfabriken och kaféverksamhet. Med öppet alla dagar och servering både inne och ute.

Det är det ett år gamla Glasscykeln AB som flyttar in efter Rönneholmsglass/My passion for cakes. Bakom företaget ligger restaurangfamiljen Yousefi med yngste sonen Nor som VD. Det senaste året har han tillsammans med två bröder och några anställda sålt glass från en kiosk och tre glasscyklar runt om i stan. Konceptet har visat sig passa alldeles utmärkt och nu tar de steget vidare.

Nor Yousefi

Glassen kommer från Lilla Glassfabriken, kanske inte så konstigt då Nors flickvän är dotter till Lilla Glassfabrikens ägare. Så det blir alltså ingen tillverkning i huset. I stället ska lokalerna göras om till riktigt kafé med sittplatser såväl inomhus som ute på trädäcket. Att de fastnade för just vårt hus är läget: Ett av stans bästa cykelstråk, många boende runtomkring, stora skolor och Eons kontorskomplex (som om något år blir Heimstadens huvudkontor)  alldeles intill.

– Kaféet kommer att ha kaffe, kakor och mackor men vi tänker oss dessutom en egen specialitet. Sen ska vi naturligtvis ha take away-kaffe med specialdesignade muggar, berättar Nor.

–  Vi planerar för ett system där man kan köpa månadskort för 129 kr och sedan dricka hur mycket bryggkaffe man vill. Man kan använda det både som sittande gäst och som take away i mugg.

Kaféet är tänkt att öppna i slutet av februari/början på mars.

– Och vi kommer att bjuda alla i huset på en kula glass som tack för att vi får flytta in, säger Nor.

 Här på hemsidan återkommer vi med mer info strax före öppnandet.

Print Friendly, PDF & Email