Stöld i garaget

Vi har haft stöld av cyklar ett par gånger de senaste åren. Vid tillfället ifjol så bröt de upp garageporten och tog därefter sig in och stal två cyklar. Vi har därefter ökat säkerheten så att garageportarna är mer svårforcerade.

För drygt 2 veckor sedan hade vi ytterligare en cykelstöld från garaget. Denna gång kom tjuven in genom att följa efter en av våra boendes bilar. Detta har vi kunnat utröna efter att granskat våra kameror.

När porten var ca halvvägs på nedgång stack tjuven in handen så att porten gick upp igen, sedan promenerade hon rakt in. Gick ner i garaget, sannolikt för att kolla läget, sedan upp till porten igen och släppte in en manlig kumpan, som kom på egen cykel.

Efter att de varit ca 20 minuter i garaget så stals en cykel och båda tjuvarna cyklade upp och ut genom porten. Tidpunkten var vid 20-tiden en vardagskväll.

Vi har valt att beskriva händelseförloppet med syftet att alla ska inse hur viktigt det är att vi bevakar så portarna är helt nere, innan vi kör vidare in i garaget. Det gäller självklart även när vi kör ut från garaget.

Stanna till vid lämplig plats för att se hela porten stänga i backspegeln, innan ni fortsätter ner i garaget. (bilen på bilden inte inblandad)
Print Friendly, PDF & Email