Sommarbrevet 2022 – om ni missade det

Sommar, sommar, sommar…

…och livet leker. I alla fall i vår lilla värld. För om inte förr så lärde pandemin oss att vi på Stallmästaren har ett fantastiskt sommarboende: Mitt i stan, underbar parker att ligga och sola i, gröna picknick-platser, badstrand på gångavstånd, massor av uteserveringar på nära håll. Och så vår egen gröna sköna gård. Den återkommer vi till, men först en resumé av vad som skett och pågår i Huset just nu.

Ekonomin: Redovisningen på stämman visade på en god ekonomi med bra beredskap för att möta såväl förväntade räntehöjningar som eventuella kostnadsökningar. Vi har ju fast elavtal så vi har hittills inte påverkats av de stora prishöjningarna där.

Styrelsen: Jan Aurell hade avsagt sig återval och i hans ställe valdes Martina Persson Hollsten som suppleant. Martina presenteras på hemsidan brfstallmastaren.se.

Vårt nya skalskydd, passersystemet, är nu upphandlat. NOCAB säkerhet AB som bland annat gjort många installationer i brf-föreningar i Malmö vann upphandlingen tillsammans med Scantron som står för produkterna. De var de enda som helt kunde uppfylla våra krav, de är också i frontlinjen när det gäller it-tekniken – och kostnaden motsvarade de tre övriga anbud som de konkurrerade med. Installationsarbetet har redan påbörjats i Fågelbacksgatan 6A, D, E samt G. De arbetena ska var färdiga i oktober-november. Sen följer Fågelbacksgatan 4 A och B, Fågelbacksgatan 6H och Edward Lindahlsgatan och därefter husen längs Krutmeijersgatan. Den 23 maj nästa år ska allt vara klart.
Vi kommer att berätta kontinuerligt hur arbetet fortgår.Vi kommer att ha informationsmöten per hus. Och under installationsperioden kommer såväl det gamla som det nya systemet att fungera.
Soprummen har blivit miljörum. Vi har delvis bytt leverantör, fräschat upp rummen, fått fler kärl och bättre sortering, samtidigt som vi sänkte kostnaden.
TV/bredbandsavtalet med Telenor förlängdes med tre år. Vi erbjöds sänkt pris, snabbare bredband och ny snabbare router. Tyvärr stöder den nya routern inte ip-telefoni så ni som vill fortsätta använda vanlig telefon med sladd ska behålla den gamla svarta routern. Telenors offert bedömdes som mest fördelaktigt både avseende pris och tidsintervall.
It-caféet, dvs datorhjälpen är sedan någon månad tillbaka. Varje onsdag 10-12 finns i gemensamhetslokalen innanför pizzerian datakunniga från SeniorNet Malmö som är beredda att hjälpa dig som har problem med dator/läsplatta/padda/mobil. En bra chans att lära sig betala räkningar på nätet, gå med i Facebook, ha bildsamtal med barnbarn, streama tv, dvs se på tv och filmer via mobil eller padda med mycket annat.
Nytt café. I maj öppnades Cleos café utmed Fågelbacksgatan. Lokalerna byggdes under vintern om till ett riktigt café med servering både inom- och utomhus. Här finns kaffe från Lilla Kafferosteriet, glass från Lilla Glassfabriken, kakor och småvarmt. Öppet 08-18. Mer om caféet på hemsidan.
Gästlägenheterna har renoverats och fått helt ny inredning. Efterfrågan har ökat markant. Bokar gör man genom Birgitta Welinder tel. 0730–591029 eller Leif Welinder 0703–295533. Telefontid må – to 10.00 – 18.00 – ej röda dagar. Hyreskostnad för stora lägenheten 500kr/natt vid 1–2 nätter, 450 kr/natt 3–10 nätter, lilla lägenheten 400 kr/natt vid hyra 1 – 2 nätter, 350 kr/natt vid hyra 3 – 10 nätter. Regler på hemsidan.
Stora entrén. Utrymmet i entrén in mot pizzeria och gemensamhetslokalerna renoverades under våren. Nytt golv ska följas av ombyggd belysning. Samtidigt sattes nya glas/dörrar in mot ett tidigare oanvänt utrymme. Så nu finns här en lokal att hyra för fotvård eller liknande.
Information/kommunikation: Nu höjer vi målet. Hemsidan förblir styrelsens huvudsakliga media för snabb information. Alla som har lämnat sin mejladress till styrelsen, brf.stallmastaren@gmail.com får ett mejl så fort något nytt publicerats på hemsidan. Facebookgruppen ”Brf Stallmästaren på Fågelbacken” är ett nytt forum för alla medlemmar som där kan ta upp frågor som rör Huset, köpa, sälja, stämma träffar med mera. Martina Persson Hollsten administrerar sidan. Dessutom är digitala informationstavlor på gång i alla trapphus.
Och så var det vår egen gröna sköna gård. Här planerar vi för en lysande vår – ett större antal lökar ska planeras under hösten och förhoppningsvis sätta än mer färg på Stallmästaren.
En skön sommar
/Styrelsen

Print Friendly, PDF & Email