Så gick loppisen

  • UllaBritt Forsberg m täcke
  • boksöljare 2
  • Leksaker barnböcker

 

Loppisen på vår innergård 2 september blev väl ingen dundersuccé – men heller inget fiasko. Någonstans mitt emellan, kanske. Och tillräckligt bra för att vi ska våga oss på en upprepning i maj.

Ett tiotal säljare med blandat utbud: böcker, kläder leksaker, glas, keramik, teknikprylar, egenodlade krukväxter, egentillverkade lapptäcken och tavlor fanns på borden.

Ulla-Britt Forsberg fick stor uppmärksamhet för sina egentillverkade lapptäcken. Det finns säkert något kvar för er som missade loppisen.

 

Bäst sålde leksaker, barnböcker och deckare. Ett par tonåriga barnbarn lyckades sälja ett hundratal böcker och ett par andra barn såg åtskilliga av sina leksaker och kramdjur tas om hand av nya ägare. Och var ganska nöjda med dagen.

 

Bra gick det väl även för pizzerian – efter lunch var det gott om gäster med såväl goda som billiga pizzor på borden framför sig. Två stora lyxiga pizzor, ett välfyllt glas vin och en halvliter starköl för 225 kr, det var vi mer än nöjda med.

Vi hade ju stark konkurrens om publiken – det var förmodligen, frånsett Malmöfestivalen, den mest arrangemangfyllda lördagen i år. Vi hade tejpat upp ett 30-tal lappar i huvudsak i kvarteren runtomkring men även vid triangelstationen och Pildammsparken. Vi hade även fått bra reklam i Lokaltidningen. Däremot hade Hallå och SDS bara nämnt konkurrenter i sina kalendarium. Inför våren vet vi hur vi ska tackla informationsmöjligheterna bättre.

Bäst av allt med loppisen? Kanske var det det att många från våra hus kom ner till gården, som plötsligt blev den träffpunkt den alltid borde vara. Vi som var med gjorde många nya bekantskaper.

Räkna med att det blir en loppis i slutet av maj – och lägg säljobjekt på hög redan nu.

Print Friendly, PDF & Email