Nytt från Stallmästaren


Sommar, sol och trädgårdsliv.

Men först några rader efter årets stämma, som trots den ovanliga utformningen engagerade väldigt många och resulterade i två stora beslut: Vi fick en ny ordförande och ett rungande ja till nytt inpasseringssystem. När styrelsen konstituerade sig efter stämman lämnade Kaare Hansson över den numera alltmer tidskrävande ordförandeklubban till Bertil Östman. De byter alltså plats, Bertil ordförande och Kaare vice ordf. Övriga styrelsen är oförändrad.
Och vad vill då Bertil, hur ser han på utvecklingen de närmaste åren?
-Vi har haft en tuff coronatid med 2 årsstämmor på distans vilket varit trist, men vi har ändå genom poströstning haft bra uppslutning och kunnat ta de nödvändiga besluten för att föra vår fina förening framåt.

-Vi har sett en kraftig värdetillväxt av våra lägenheter under det senaste året. Detta beror självklart på det allmänna läget på bostadsmarknaden, men också på att vår fastighet är i gott skick, att vår tomt är friköpt samt att vi finns på ett mycket attraktivt läge.

– Vi har ju fått ner månadskostnaderna de senaste åren, har genom införande av bredband/digital-TV i praktiken sänkt månadskostnaden med runt 500 kr och genom införande av gemensam el ytterligare någon hundralapp.- Hittills har det de senaste åren varit bättre att använda överskott till stora underhåll som hissar, ny belysning, ombyggnad av elcentralen samt förbättrad service som laddboxar för elbilar. Och nu har vi avsatt medel för ett nytt inpasseringssystem som vi räknar med att handla upp under hösten.- Det innebär att föreningen med nuvarande månadsavgifter har en buffert – att använda för moderniseringar där det behövs. Ser vi ett antal år framåt kommer vi sannolikt att kunna nyttja våra tak för solenergi, vi har ett av de bästa lägena i Malmö för solceller. 

– Kan vi kombinera nyheter med stabilitet och att vi alla har förståelse för varandras olika behov, så kommer Stallmästaren fortsatt att vara en bostadsrättsförening premium som vi trivs i — avslutar Bertil.

Trädgården. Coronasmittan påverkade oss alla redan ifjol. Det sociala livet mer eller mindre försvann. Med ett undantag – vår fina trädgård utnyttjades mer än tidigare. De nya möblerna och avgränsningen till pizzerian gjorde nog sitt. Så styrelsen har fortsatt satsa på trädgården. Ny belysning även i pergolan bjuder in till ljumma höstkvällar under den nu allt tätare grönskan. Vi har dessutom tillgång till möblerna på pizzerian när denna är stängd och kan även utnyttja fikaplatserna på förskolans gård på helger, kvällar och under sommarlovet.

 
Glasskaféet mot Fågelbacksgatan har fått förstärkning. Bageriet ”My passion for cakes” sköter numera ruljangsen, serverar såväl fika med nybakat som Rönneholms glass. En bra uteservering som ger ett plus till Huset. Väl värd ett besök. Kolla in deras fantastiska tårtor på Instagram.


Vår nya frissa, STIL by LINA, där Lina Ståmberg håller i saxen tycks ha fått en smakstart. Fullbokad direkt första veckan. ”Fantastiskt bra” sa styrelsemedlemmen som äntligen fick en sommarfrisyr.


Parkeringar. Styrelsen har reviderat parkeringsreglerna – se hemsidan. Problemet med trängseln för cyklar är kvar. Vi kommer därför så småningom att testa ny form av mer attraktiva ställ på gården. Efter sommaren är det dags för den årliga cykelinventeringen. Alla cyklar kommer att få påsatt en markering, ett färgat band. Är det inte uppklippt efter en månad tas cykeln om hand av vaktmästaren. Ej hämtade cyklar lämnas så småningom bort.För att lösa efterfrågan från främst barnfamiljer har vi inrättat tre nya betalplatser för lådcyklar/mopeder/mc. Två är redan bokade.

Glad sommar , önskar styrelsen!

Print Friendly, PDF & Email