Lär känna ….Vår vice ordförande

Han var en av de första som köpte lägenhet i huset 1994.

I dag är han vår vice ordförande.

Kaare Hansson – vice ordförande

Får vi presentera före detta bankdirektören, fotbollsspelaren, friidrottaren och – fortfarande flitige – orienteraren Kaare Hansson.

Kaare ingår i den sista årskullen av 40-talisterna. Så han vet nog precis vad vi vill ha ut av vårt boende. Själv har han gjort en klassisk bostadskarriär: Först bostadsrätt på Söderkulla, sedan radhus på Videdal i tio år och därefter inflyttning 1994 i en helt nybyggd 5-rummare i Huset. Han tillfrågades flera gånger om att gå in i föreningens styrelse innan han ansåg sig ha tid och möjlighet. Blev sen vice ordförande. När dåvarande ordföranden Rolf Jönsson blev sjuk tog han över, satt kvar som ordförande fram till 2021 då han valde att lämna över klubban till Bertil Östman.

Kaare är en som är van att hantera pengar, både egna och andras. Efter en pol mag-examen gjorde han karriär i bankvärlden, både hos SE-banken och Danske Bank innan han som 61-åring drog sig tillbaka. Så nu är det vi som kan dra nytta av hans erfarenheter.

– Styrelsejobbet handlar ju om att förvalta egendom med låneavtalen som en viktig del. Vi har i dag en fastighet med mycket högt värde och sitter i ett bra läge när vi ska förhandla om lån.

Kanske kan Kaare vid kommande förhandlingar ha lite hjälp av vinnarinstinkten som idrottsman. Han har ju spelat fotboll (i lägre serier, men ändå), mångkampare i friidrott (silver i NM för 35-åringar) orienterat och gör det fortfarande (bland annat tävlat i klassiska 5-dagars). Att han sen har filateli som hobby kan väl tyda på ordning och reda.

PS. Namnet Kaare har nog farmor från Norge bestämt. Och att han då och då försvinner till Oslofjordens stränder beror på att en av sönerna är gymnastiklärare där.

Intervju/Torsten Pamp

Print Friendly, PDF & Email