Lär känna….. Torsten Pamp, styrelseledamot

Torsten Pamp, styrelsemedlem, som gick på pumpen med en boendesuccé, som jagat reseberättelser Europa och Afrika runt samtidigt som han suttit tryggt vid ett skrivbord på Kvällsposten.
– Hej, det är jag som tillsammans med Bertil Östman svarar för hemsidan och infobreven. Och nu ska jag försöka intervjua mig själv.
Vem är du?
– Ursprungligen en göing som började skriva i dagstidning som 15-åring och haft journalistik som yrke sedan mitten på 60-talet, bland annat 38 år på Kvällsposten i olika positioner.
Bostadskarriär?
– Tjänstebostad i Kalmar, Riksbyggenlägenhet på Fosiedal/Holma, villa på Gullvik och sedan två år tillbaka en trea i Huset. Att det blev just Stallmästaren beror på flera saker: Det fantastiska läget, att här finns ett garage och ett mycket trevligt bemötande av grannarna som sålde sin gamla mors lägenhet. Så när vi väl flyttat in bjöd vi in alla grannarna på närmaste våningsplanen – och fick nya vänner på köpet. Så nu blir vi här tills de bär ut oss.
Erfarenheter som styrelsen kan ha nytta av?
– Tja, nyhetsjobbet på en tidningsredaktion handlar mycket om analys, problemlösning, snabba beslut och att hitta rätt information – i dag särskilt veta var man ska leta.
Fritidsintressen?
– Jobbet, böcker, resor, tidigare alpin skidåkning, numera golf – båda i kombination med jobb. Som frilansreporter reste jag runt i Alperna och svenska fjällen ett tiotal år, flög ballong över Schweiz toppar, gjorde helikopterlyft till opistat skidområde, flög fallskärm med skidor på fötterna, cyklade vilse i skogen mm.
– De senaste 25 åren har det blivit reportage från närmare 400 golfbanor i Europa och Afrika. Spelat med alla sorters golfare, från Europas Ryder Cup-kapten Sam Torrence till prinsessan Birgitta.
Det där du sa om att du gick på pumpen?
– Jo, vi hade ju en marklägenhet hos Riksbyggen på Fosiedal. Det var på 70-talet när man byggde med balkong på marknivå och planterade taggiga buskar utanför så att ingen skulle kunna gå nära. Jag fick en ide om att ta bort balkongräckena och byta ut buskarna mot uteplatser. Fick svärfar byggnadsteknikern att rita ett förslag. Lämnade in arkitektritning till föreningens styrelse. Fick nobben. ”Det går inte, det skulle inte vara rättvist mot dem som bor i åttavåningshusen” blev svaret.
– Ett par år senare gjorde man på Almvik nästan exakt som vi hade tänkt  – och fick stadsbyggnadspriset. ”Du var för tidigt ute” sa styrelsens tungviktare. Som sedan blev riksdagsman.
Och nu är jag tillbaka hos Riksbyggen – därmed slut på intervjun.
Print Friendly, PDF & Email