Lär känna… …Michael Viklund – mannen som får vårt Hus att skina!

Lär känna…
…Michael Viklund – mannen som får vårt Hus att skina, som gör det rent och snyggt åt oss, som ser till att gäster får ett bra första intryck av huset. Och som vi springer på lite då och då i trapphus och hissar. Lokalvårdare säger en del, städare säger vi till vardags om yrket som fått nytt intresse genom städerskan Marlenes tips och råd i TV4. För Michael har intresset funnits länge.

– Det började när jag under en helt annan utbildning fick sommarjobb hos ett städbolag. Det blev fortsättning följande sommar och så tredje sommaren blev det jobb på Ultra Clean. Då var jag fast. Har nu jobbat med lokalvård i nio år, varit snart sex år på Stallmästaren. 

– Jag har i dag hand om tio olika fastigheter, de flest dock mindre än Stallmästaren. Städningen är ett ensamjobb, men det betyder inte att det är långtråkigt. – Jag har lärt känna många i husen, det blir lite snack i trapporna. Och skönt när man får positiva kommentarer på resultatet.  Har vi några svåra utrymmen?

– Egentligen inte, städjobbet är ju så att man anpassar det till underlaget. Blanka klinkers som i trapphusen är lättstädade, de räfflade plattorna i tvättstugorna svårare. Eftersom vi aldrig fått några klagomål på Michaels jobb får vi väl säga att vi har ett städproffs med stor yrkesheder.

Intervju/Torsten Pamp

Print Friendly, PDF & Email