Lär känna… Martina Persson Hollsten – ny i styrelsen

Martina ser gärna att vi använder vår fina trädgård mer.

En skånsk civilingenjör, som blivit salsamästare i Miami, jobbat på modeföretag i New York, blivit etikchef hos Boliden och sedan köpt lägenhet i huset utan att ha sett den. Får vi presentera vårt nytillskott i styrelsen, Martina Persson Hollsten.

Ni har kanske trott att ni sett dubbelt i trädgården, två unga mammor med barnvagnar – tvillingarna Mikela och Martina. I dag behöver vi inte undra vem det är vi möter. Med barn i familjen valde Mikela att flytta till villa i Svedala medan Martina bytte upp sig i Huset. Och blev en talman för den unga generationen i styrelsen.
Martina har rötterna i Staffanstorp, utbildning på Lunds Tekniska Högskola och inledde sin bostadskarriär med att hyra en lya nära stadsparken i Lund. Så nära att det var oundvikligt att bli mycket aktiv i studentlivet.

Med en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi lämnade hon Sverige för ett halvår i New York. Parallellt med studier i amerikansk affärspraktik jobbade hon på modehuset Michael Kors, här mest känt för sina exklusiva väskor.

– Det var väl lite jobb och mest lära. 
Tillbaka i Sverige blev det växelvis Stockholm och Lund. I Stockholm hamnade Martina i den vanliga flyttkarusellen med boende i andra hand innan hon köpte en HSB-lägenhet i området Filmstaden i Solna. 
Efter två år tog hon med sig sin mexikanske sambo till Malmö.

– Dels ville jag närmare min familj, dels får man ett bättre boende här än i Stockholm. Min sambo som kommer från Mexiko City gillade Stockholm trots att han tyckte det var en liten stad – och nu har han acklimatiserat sig i Malmö…

– Jag köpte trean på Fågelbacksgatan 4 A utan att ha sett den. Min syster ringde och berättade om den och gick på visning tillsammans med mamma. Sen la jag ett bud obesett. 

– När sen en femma blev ledig i huset och vi såg potentialen var valet enkelt. Vi gör om den till en fyra, det blir en fantastisk lägenhet.

Och just lägenheten är en av anledningarna till att Martina sa ja till styrelsejobbet.

– Jag är mån om min investering i Huset. Men jag vill också alltid pröva nytt. Vill lära mig hur en styrelse fungerar. Och så ser jag bland annat att huset inte är helt anpassat för barnfamiljer.


Vad tillför du styrelsen?

– Jag har praktiserat projektledning och inköp på jobbet. Och jag har jobbat mycket med hållbarhet och att säkerställa att leverantörer lever upp till höga krav. Jag deltar gärna i upphandlingar och säkerställer att vi gemensamt med våra leverantörer kan bli ännu mer hållbara.
Kommunikation är ett annat stort intresse. Så det första Martina gjorde som nyvald suppleant var att starta husets egen grupp på Facebook, ”Brf Stallmästaren på Fågelbacken”. Redan efter en dryg vecka hade gruppen 38 medlemmar.

– Styrelsen har redan hemsidan brfstallmastaren.se som huvudsaklig info-kanal och kommer snart även ha digitala tavlor i trapphusen. Med Facebookgruppen hoppas vi främst att medlemmarna kommer att engagera sig och använda till allt möjligt.

– Min förhoppning är att våra medlemmar ska känna sig mer delaktiga i vad som händer i föreningen och att gemenskap grannar emellan ska öka.
Sen har hon önskemål att utveckla trädgården så den blir mer använd, av både äldre och yngre. 
Det stora fritidsintresset är annars dans. Särskilt salsa.

– Jag har dansat i många år. Det var så jag träffade min sambo. 

– Och jag har tävlat. Jag till och med vann i en tävling för amatörer i Miami. Sen har jag dansat på scen i en mängd olika shower.
Och nu har hon dansat in i styrelserummet. 

Print Friendly, PDF & Email