Lär känna …… Jonny, vår vaktmästare

Vem är du?
– En 53-årig Malmöit – född och uppvuxen på Segevång/Kirseberg. Bor kvar i lägenhet på Kirseberg tillsammans med sambo. Började efter skolan som styckare på Goman, bytte yrke till vaktmästare hos Lars Hansson och sedan HSB där jag stannade i två år.
– Min arbetsledare tipsade om jobbet hos Riksbyggen och när jag hörde vilka föreningar som det gällde var valet klart. Jag visste ju att Stallmästaren hade ett mycket gott rykte och sen träffade jag Valle. Det klickade direkt. 
– Dessutom vill jag utveckla mig och här erbjöds jag chansen. Jag hade det bra på HSB med en stor del av jobbet på Victoria Park. Men det jag lärt på en månad här om bland annat det digitala är mer än jag lärde på hela tiden hos HSB. Och nu väntar fler kurser som jag ska gå på.
– Riksbyggen bryr verkligen sig om personalen. 
Blir du en ny Valle?
– Jag ska försöka. De två veckorna jag gick tillsammans med Valle visade hur populär han var. De la också en bra grund för mig. Jag vill kunna hjälpa till på samma sätt som jag själv hade velat bli behandlad. Hinna med att vara lika bra fixare som Valle. Man lär sig ju en hel del småknep med åren och det jag inte själv klarar av ordnar jag hjälp för.
Det bästa från dina första veckor här?
– Självklart alla trevliga människor jag möter i huset. Det är en fröjd att komma hit varenda dag.
 
Välkommen, säger vi!
 

Intervju/Torsten Pamp

 

Print Friendly, PDF & Email