Jan fick ny häst att vårda

– Den här ska jag titta till varje dag, sa Jan om hästen som Stallmästarens ordf. Bertil kom med.

Han var åldermannen som avgick för att flytta men ångrade sig och kom tillbaka till både Hus och styrelse. Men nu räcker det, sa Jan Aurell i våras och lämnade Stallmästarens styrelse. I veckan avtackades han, efter nästan exakt 20 år av möten, diskussioner, grupparbeten och under lång period som sidekick åt dåvarande ordförande Rolf Jönsson.
Både Jan och Rolf kom ju från brandkåren, vana vid arbetsledning, så det var en klassisk parhästfördelning. Att de bodde i trapporna bredvid varandra gjorde nog samarbetet enklare.

– Vi har haft bra styrelser, jag kommer särskilt ihåg hur Hugo Orup med sina bankkontakter lade en bra grund för fortsättningen.
Jan och hustrun Greta var på väg från Huset för ett par år sedan. Hade skrivit kontrakt med ett 50+boende och gett styrelsen besked att han avgår. Men när allt var klart för flytt insåg de, ”särskilt Greta”, vad de skulle sakna om de flyttade.

– Här finns luft kring husen, bra utsikt åt båda hållen, nära till allt.

– Så vi ringde husfirman, hade tur att andra stod i kö och ville ha den nya lägenheten och fick tillbaka våra pengar. Och det har vi inte ångrat.
Så det var en nöjd Jan som avtackades på pizzerians uteservering. Än mer nöjd, och mycket överraskad, blev han när ordf Bertil lämnade över en speciell minnesgåva – ett hästhuvud på fot med tackord i plaketten.
Hade vi varit hos honom i lördags hade vi sett honom sitta i tv-stolen med hästen vid sidan om.

– Jag tittar på hästen och frågar vilket spik jag ska välja i dagens V75, sa han.
Så snacka om äkta Stallmästare…

Print Friendly, PDF & Email