En stjärna lämnar huset

Ordf Bertil Östman kom med med blommor och present.

Vår vaktmästare och lite alltiallo Jonny Johnsen har slutat. Han fick ett erbjudande från ett privat fastighetsbolag som han inte kunde säga nej till. Och som Riksbyggen inte kunde matcha. Tråkigt för oss, men har ryktet om Jonnys kapacitet spritt sig på stan får vi väl se det som ett kvitto på att vårt hus är väldigt välskött.

– Det är inte ofta man får såna här erbjudanden, särskilt inte i min ålder. Men jag vet att jag kommer att sakna er, sa Jonny när vi avtackade honom över en öl på Bakfickan.

– Jag har bara bra minnen från huset. Till och med från när det på min första vecka här blev stopp i ett utlopp och källare med lägenhetsförråd dränktes i decimeterhögt vatten. Engagemanget från alla inblandade blev ett fint ”välkommen till jobbet”.

– Sen har jag särskilt uppskattat att jag fått hjälpa till med allt, att min erfarenhet har använts. För att inte tala om all uppskattning jag fått.

Jonny har imponerat även på förskolebarnen

– Mest fantastiskt är nog när jag häromdagen blev inkallad till förskolan för att fixa ett problem. Felet var bara lur. I stället hade barnen hade gjort en bok med tankar och teckningar som tack för all hjälp.
”Vaktmästaren lagar ett hus som gått sönder”, skriver ett barn. ”En vaktmästare sopar, borrar, hamrar, sågar och äter kakor” skriver en annan. Och det har nog Jonny gjort.

– Skriv att jag vill tacka alla på Stallmästaren för en fantastiskt fin tid här, sa Jonny när han tömde sin lättöl och gick iväg mot nya utmaningar.
Lycka till, säger vi.

Oliver Adolfsson, som kom hit som sommarvikarie 2020 och sedan gått parallellt med Jonny tar nu över ansvaret i vaktmästeriet. Oliver presenterades på hemsidan 17 juni 2020.

Print Friendly, PDF & Email