Avtal klart om TV och bredband

Föreningens avtal med Telenor om digital-tv i kabeluttaget och kollektivt bredband är klart. Startdatum blir 1 juli och gäller tre år framåt. För TV gäller följande: Det analoga utbudet ligger kvar som tidigare – med danska kanalerna. Vill man inte ha den digitala bilden behöver man inte göra någonting.

Det digitala innebär grundpaketet vilket innehåller samma kanaler som det analoga med undantag av de danska kanalerna. Det paketet betalas av föreningen. Vill man ha de danska kanalerna digitalt beställer man det själv på samma sätt som man beställer andra kanalpaket och utbud. Detaljer om digitalbox och installation återkommer vi till men i avtalet finns att Telenor ställer upp med tekniker under två dagar för att hjälpa dem som behöver det för att ställa in digitalboxen. Fullständig information kommer på papper hem till alla i början på juni.

För bredbandet: Hastighet 250/250 med möjlighet att under 6 månader gratis prova på snabbare uppkoppling. Alla som i dag har egna avtal med Telenor behöver inte göra någonting – avtalen förs automatiskt över till det kollektiva. Den enskildes kostnad för den kollektiva uppkopplingen blir 225 kr (som kommer att sänkas allt eftersom fler kopplar upp sig), summan påförs månadsavin på separat rad – alla tillägg som högre hastighet och tv via bredbandet betalas som tidigare enskilt direkt till Telenor.

Alla som i dag har andra leverantörer bör alltså redan nu se över sina avtal och säga upp dem. Mer info om router och tilläggstjänster kommer senare. Men redan nu kan det vara intressant att titta på sajten telenor.se där det ofta kommer upp olika erbjudanden om uppdateringar och bonustjänster.

//Styrelsen

Print Friendly, PDF & Email