Första taggarna utdelade

Lena och Åke Nilsson får info a Bob Jakobi

Första etappen i nya låssystemet är klart. Taggar har lämnats ut till lägenheterna Fågelbacksgatan 6A – G. Och reaktionen när systemet testades var helt klart positiv.
 
Under två dagar erbjöds alla i trapphusen personlig information om hur systemet fungerar. Styrelsens män i projektgruppen, Bertil Östman och Kaj Johansson, fanns på plats i Stallet tillsammans med Bob Jakobi från Nocab. Medlemmar från 47 av 48 berörda lägenheter hämtade sina taggar personligen.
 
Taggarna ersätter nycklarna. Sen ger nya systemet alla två sätt att öppna för besökare, dels genom en app i mobilen/paddan där man ser vem som vill in, dels genom svarsapparat i lägenheten precis på samma sätt som tidigare. Ett första intryck är att öppna via mobilen blir det mest använda.

– De boende fick vars tre taggar per lägenhet och information om hur de fungerade och de fick hjälp att ladda upp appen i telefon om de inte redan gjort det, berättar Bertil. De som behövde fler taggar kunde beställa.

-S å visade vi hur offlinelåsen fungerade till lägenhetsförråden och cykelrum. 

– Och efter att vi besvarat frågor gick vi tillsammans ut och testade att ringa på porten för att se att bilden kom i deras telefon och vi testade att taggen funkade i rätt dörr samt till miljörummen.

– Det kändes positivt och det var bra stämning. Kaj och jag fick också möjlighet att träffa de flesta boende personligen.

– Det som är kvar i berörda trapphus är att fullt ut driftsätta infotavlorna, men det avvaktar lite med ännu tills vi vet hur vi själva vill ha det med tvättbokning, lagstadgad info mm.
 
Nyckellåsen sitter kvar parallellt med de nya taggarna och tas inte bort förrän hela föreningen är uppkopplad.
 
Projektet följer i huvudsak planen och vi räknar med att allt är klart till halvårsskiftet 2023. 
Vi fortsätter nu med etapp 2 som är Fågel 4b o 4a under slutet på året.

Christer Davidsson och Bob Jakobi kollade sa mobilen funkade.
Print Friendly, PDF & Email