Visst händer det glada saker

December 2021.

I år har vi mycket att glädjas över – förutom allt som lättnaderna i pandemin har inneburit.

Vår goda ekonomi gör att vi kan fortsatt behålla månadsavgifterna oförändrade.

Låssystemet är på väg mot upphandling. Vår kravlista innebär bl a taggar till alla gemensamma passager, kameror vid entréerna och att vi klarar en modernisering med digitalt info- och bokningsystem.

Nuvarande grindar mot Krutmeijersgatan och Fågelbacksgatan har med åren visat sig för tunga och orsakat problem med att öppna och stänga. Arbete pågår med att ta fram en lättare version, så lik nuvarande som möjligt, dvs anpassad till husets arkitektur med associationer till namnet Stallmästaren.

Belysningsprojektet är i princip klart. En trevlig bonus blev de vinterbelysningar vi nu ser i träden och en bättre belyst pergola.

Soprummen förändras. Vi har gjort en översyn på hur soprummen utnyttjas. Det resulterade i att vi nu under kommande år gör en del justeringar i dessa. Mer om detta senare på hemsidan.

Brandskyddet i garaget har förstärkts med uppsättning av branddetektorer.

Nya cykelställ på plats. Hittills har det bara varit positiva kommentarer till bågarna och många har flyttat över sina cyklar från de gamla ställen. Det har på det hela taget blivit mindre trångt.

Gästlägenheterna ska fräschas upp. Städningen organiseras om så att hyresgästen städar efter sig och föreningen svarar för en översyn varannan vecka.

Hyra extra förråd? Det finns ett par lediga rum kvar i källaren. Ta kontakt med styrelsen.

Container till julklappspapper ställs ut utanför Fågelbacksgatan 4 B 22-27 dec och till julgranar 11-18 januari på samma plats.

Och, om någon oroats för dagens höga elpriser, är det inget som påverkar oss. Vi har avtal om fast elpris på 38 öre kWh, med nätavgiften 1,27 kr.

God Jul och Gott Nytt År
/styrelsen

                      
Print Friendly, PDF & Email