Sommarnytt från Stallmästaren

Håll ut, håll ut alla ni som känner er frustrerade av alla coronaregler. För även om det här verkligen är ett Året Annorlunda och väldigt många har tvingats till mer eller mindre frivillig karantän, så finna det ljuspunkter. Och en hel del nytt i Huset – nyheter som kan göra det lite lättare att följa råd från folkhälsan.

Först en rapport från stämman. Nästan 35 procent av medlemmarna utnyttjade rätten att poströsta. Styrelsen fick godkänt och blev omvald. Inga motioner hade lämnats. Den information styrelsen normalt skulle ha lämnat kommer i stället här:

Vi planerar för ett moderniserat skalskydd. En arbetsgrupp ser över möjligheterna att byta ut nyckelsystemet mot taggar, att underlätta öppnandet av alla tunga dörrar i passagerna, kanske sätta in kamerastyrda porttelefoner med displayer i lägenheterna samt digitala informationstavlor i entréerna. Vi hoppas kunna presentera ett förslag på nästa års stämma.

Garagets tomma ytor ses över. Vi behöver hitta platser för de större lådcyklarna liksom permobiler och mindre elfordon. Och helst också skapa plats för fler vanliga cyklar. Beräknas bli klart redan i höst.

Så till de mer näraliggande nyheterna:

Nya sitt- och fika-platser på gården. Pizzerians uteservering avgränsas till cirka hälften av pergolan med fyra bord och totalt 15 sittplatser. När inte pizzerian är öppen, dvs vardagar fram till 16.00 och helger fram till 14.00,  får alla i huset använda dessa platser.

Den andra halvan möbleras med nuvarande träbord plus ett nytt stort runt bord, totalt åtta sittplatser. Det här är Husets eget fika- och picknickområde för användning hela dagar och kvällar. Förhoppningsvis kan det bli ett andningshål för umgänge med coronaavstånd.

En annan fikaplats är två trädgårdsbord med bänkar på förskolans uteplats. Dem får alla använda när förskolan är stängd.

Glasskaféet. I början på juni öppnade Rönneholmsglass sin uteservering längs Fågelbacksgatan – mellan förskolan och entrén till pizzerian. Vad vi sett hittills verkar det vara en bra satsning – och vi som har testat både stolar och glass är mer än nöjda. Förutom glass serveras här kaffe med kaka eller baguette. Och vill man ha glass med hem till middagen på balkongen går det lika bra.

Sommarvikarie. Fastighetsskötare Jonny får en vikarie i sommar, då han själv tillfälligt går över till delvis annat jobb.

Under åtta veckor kommer i stället Oliver Adolfsson att finnas i Huset månd-fred mellan kl 12 och 16.

Men Jonny kommer inte att vara långt borta, ärenden som anmäls via Riksbyggens felanmälan går till Jonny som sen delegerar eller själv dyker upp.

– Ni kommer nog att se mig en hel del ändå under sommaren, säger Jonny.

Oliver är, trots att det bara är ett år sedan han tog studenten, ingen duvunge på jobbet. Med en pappa som är fastighetsskötare har han feriejobbat inom byggbranschen sedan han var 15.

Med hälsning om en skön sommar!

//Styrelsen

Print Friendly, PDF & Email