Rekordstor stämma – sa ja till billigare el

 

Det var rena folkvandringen till Eons lokaler på onsdagskvällen 25 april. Rekordmånga, 119 personer hade anmält sig till 2018 års stämma och trots att några fått förhinder var vi över hundra som sa ja till styrelsens förslag om gemensam el.

Ordförande Kaare Hansson framför medlemmarna

Vår tidigare ordförande sedan många år tillbaka, Rolf Jönsson, har drabbats av sjukdom och tvingades hoppa av redan i höstas. Han kunde inte heller närvara vid stämman så tacket för ett fantastiskt fint styrelsearbete får vi ta med honom vid ett senare tillfälle – kanske vid extrastämman i höst.

Birgitta Gunnarsson avtackas av Kaare Hansson

Vår ”ständiga sekreterare” Birgitta Gunnarsson tycker att hon har skrivit tillräckligt med protokoll och avgick helt enkelt. Birgitta avtackades med blommor, godisflaska och bamsekramar.

Kaare Hansson, tidigare Rolfs vice, tog ju hand om ordförandeklubban redan i december och blev ett naturligt val till ordförande när den nya styrelsen konstituerade sig efter stämman.

 

 

Nya styrelsen: från vänster: Bertil Östman, Torsten Pamp, Kaare Hansson, Jan Aurell, Annika Kron Larsson, Anders Lundqvist  Cecilia Ericsson

Rolfs sjukdom innebar också att vi fick en delvis ny styrelse. Kvar i styrelsen sedan tidigare är Cecilia Ericsson, ny sekreterare och Annika Kron-Larsson. Bertil Östman, tidigare suppleant, är nu vice ordf och Torsten Pamp, tidigare suppleant, nu ny au-medlem. Marie Karlefeldt kvarstår som Riksbyggens representant i styrelsen. Nya suppleanter är Jan Aurell och Anders Lundqvist. Vi kommer så småningom att presentera styrelsen individuellt på sajten.

Men folkvandringen till stämman var nog mest orsakad av förslaget till nytt elavtal – en ganska stor förändring som kommer att ge en besparing för varje lägenhet på mellan 1500 och 2000 kr per år. När väl presentationen av förslaget var gjord var det raka spåret till ett ja.

Det uttrycktes dock intresse av att kunna påverka vilken typ av el vi ska ha, grön el, blandad el eller bara billigaste möjliga. Männen bakom nya elförslaget, Bertil Östman från styrelsen och Amir Souresrafil från Riksbyggen, förklarade att den möjligheten kommer vi alltid att ha, det är bara att engagera sig vid kommande stämmor.

Efter stämman var det som vanligt samling kring lyxiga kvällsmackor och kaffe med hembakad sockerkaka innan vi gick hem – för att fira billigare el…

 

Print Friendly, PDF & Email