Lär känna…

 

…vår fastighetsskötare, Vahidin Tresnjic, i dagligt tal kallad vaktmästare Valle.

 

De flesta har väl någon gång under året stött på vår nye vaktmästare, ständigt klädd i svart jobbdress med Logon Riksbyggen i rött på bröstet – och i princip alltid med ett brett leende.

Vahidin Tresnjic “Vaktmästare Valle”

Det är en välmeriterad man som efterträdde sin lillebror Husref på Stallmästaren.

Men vi tar det från början.

Valle kom till Sverige från Bosnien som 17-åring, för nästan exakt 25 år sedan. Har skaffat familj, fru och två barn, och lägenhet på Augustenborg.

Här har han jobbat i byggbranschen i 15 år innan han för tre år sedan kom till Riksbyggen som fastighetsskötare. Till oss kom han strax efter nyår och har hunnit bekanta sig med en hel del av folket i huset.

Och han trivs verkligen med jobbet, föreningen och medlemmarna. Liksom hur vi sköter oss.

– Det är nästan hundraprocentigt väldigt bra. Men varför utnyttjas inte den fina gården lite mer. Den är ju perfekt för att träffas och mingla. Kanske ta med en termoskanna kaffe och något tilltugg och njuta i pergolan.

Annars är det inte grönytorna som tar upp Valles tid. Han svarar för allt gemensamt utrymme utom dem. Dessutom kan han rycka in och göra en del småjobb i lägenheter som har originaldelar, kranar och toastolar, kvar.

– Det kan även bli att hjälpa till med ett glödlampsbyte eller liknande. Vi har ju en del äldre personer som kan ha svårt med vissa småsaker. Då försöker jag hinna med det.

Valle finns hos oss:

Månd- torsd 11-15.30

Fred 07-11.

Kontakt med Valle får man via 0771-860 860.

Print Friendly, PDF & Email