Finputsning i trädgården

 

En vacker innegård har fått vårens stora finputsning.

Lagom till midsommar kom ett helt gäng från MLB och stöttade våra ”trädgårdsmästare” Valon Gushi och Ismail Abuolhassan med årets första stora genomgång av buskar och småträd.

Normalt sett kommer Valon och Ismail hit en gång i månaden för att se över alla grönytor. Dessutom sker klippning av buskarna en gång på försommaren och en gång på hösten. I dag hade de turen med sig – ett gäng kolleger från Lund hade blivit färdiga tidigare på ett annat jobb och ställde upp för att städa bort allt klipp. Så att vi skulle få det riktigt finputsat till midsommar.

Gillar ni formerna på buskarna?

De är helt skapade av naturen själv. Även om trädgårdsarkitekten från början hade tänkt sig vissa traditionella former har växterna själva sett till att det blir mer modern konst över en del.

Vi klipper det som sticker upp, kan inte gör något år sådant som vissnat eller skadats på annat sätt, sa en av killarna.

Därför blir det lite oregelbundna former, vackert vilt och välskött.

Valon Gushi gör fint utanför gästlägenheterna

Ismail Abuolhassan

Och visst kan det väl vara minst lika roligt att få njuta av spännande oväntade former än bara traditionellt geometriska. Och ibland mer njutbart att gå genom gården är att bara komma hem via dörren mot gatan…

 

Vid pennan   //Torsten Pamp

Print Friendly, PDF & Email