Åh, vilken fest – Stallmästaren 30 år

Det här kan vi väl göra om nästa år!?
Så lät en av alla kommentarer efter föreningens 30-årsjubileum 26 augusti. Och det sammanfattar väl stämningen när 197 pers samlades på gården – för fest blev det!
Soligt. Varmt. Massor av medlemmar som vimlade mellan tälten med ett glas sangria i handen. Och som senare gick in till bord med linnedukar och färska snittblommor. Som träffade nya och gamla vänner, njöt av menyn från Svalners foodtruck, fyllde på vinglaset vid styrelsens utskänkningsbord, lyssnade till Skånska Gubbars versioner av Beatles och svenska klassiker. Som inte öppnade mobilen förrän någon var tvungen att googla efter svar på kluriga frågor i en tipsrunda. Som utmanade grannen på bordtennis.
Och barnen gick från ansiktsmålning till boccia och krocket på gräset, från såpbubblor till tipsrunda med guldmedalj till alla och på hemväg viftade några glatt med lossade ballonger.
Ja, nog var det en fest alltid.

Festgeneralerna Martina Persson Hollsten och Annika Kron Larsson som hade svarat för planering och organisation, utnyttjade resten av styrelsen (med några äkta hälfter) som uppassare, servitörer, handräckare, receptionister, iordningsställare och avvecklare.

Svaret på inledande frågan då? Tja, 30 år blir huset bara en gång – men styrelsen håller frågan öppen. Och är det någon/några som känner för att fixa något mindre som öl- och vinträffar i pergolan eller kräftskiva eller eftermiddagsfika eller… Ja, då finns ju till exempel alltid vår egen grupp på Facebook använda. Annars kan man helt enkelt ringa grannen och fråga ”ska vi ses på gården”.

Annika vid incheckningen – redan ett par minuter över tre var det gott snack i den växande kön. Lät som om mesta öppningsfrasen inför nya bekanta var “vilken tur vi har med vädret!”
Ordförande Bertil hälsade välkommen med lite återblickar och minnen. Bridgegruppen tackade föreningen för allt stöd med blomsterbukett innan scenen togs över av Skånska Gubbar, bandet som bjuder på skånska versioner av Beatles och svenska klassiker.
Även Gubbarna hade så trevligt att de bjöd på en massa extranummer.
Svalners foodtruck serverade nästan 200 varmrätter under en dryg timme. Och därefter en lysande dessert.
Bertil, Helen, Martina och Margretha lyckades bli av med det mesta av vin, öl och softdrinkarna.
Delar av bokklubben hade hittat ett eget bord. För en gångs skull utan något drama att avhandla. Eller…
Sol och värme gjorde pergolan populär.
Ansiktsmålning var populärt hos de yngre – men inte alla vågade gå full ut.
Krocket, boule och blåsa bubblor – det var roligare än allt vuxensnack.
Höll ut längst gjorde nog “juniorerna” – med egna resurser.
Print Friendly, PDF & Email